Grønne tips

 

 

Her finder du grønne ideer til dyrkning af grøntsager, blomster og krydderurter. Her er både metoder til pottedyrkere, altanen, højbed og frilandshaven. Alle kan være med uanset hvor man bor eller hvor meget erfaring man har. 

SANKT HANSURT​

Jeg elsker min Snakt Hansurt. Den er utrolig hårdfør og står flot langt ind i efteråret. I den tidlige sommer vokser dem frem fra ingenting i en dejlig grøn nuance og i løbet af sensommer kommer de første blomsterhoveder frem. Når efteråret så nærmer sig blomster de i de flotte næsten pink farver og bierne elsker dem. 

De er nemme at formere så du kan få flere af dem uden at besøge et plantecenter. Du kan enten grave rødderne forsigtigt op og dele dem eller klippe nogle af stænglerne af og sætte dem i vand indendørs. Her vil de pynte i stuen samtidig med at de danner nye rødder. Og så tilbage i jorden med dem hvor de skal stå. 

Man kan lave fantastiske blomsterbuketter af sankthansurt. 

 

HAVEPROJEKTER

MED BØRN

Med en 4-årig i huset var det nødvendigt med gode idéer da vi var hjemme allesammen i foråret. 

Hver dag lavede vi et projekt midt på dagen når lillesøster var puttet til middagslur. Ét af vores projekter blev et fuglehus som ses på billedet til højre. Vi fandt nogle gamle højbedbrædder frem samt skruer og boremaskine. Vi snakkede længe om hvor stort hullet skulle være. Prøvede at læse os frem til det men fandt ud af at hvis fuglen kan komme ind er det som det skal være. Da vi var færdige hængte vi det op i vores lille pæretræ og kort efter flyttede et fuglepar ind.   

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

We Accept

Gro i byen 2020